• Aleksanterin teatterin hämärä katsomo lavalta kuvattuna

TILAT JA VUOKRAUS

TILOJA MONEEN KÄYTTÖÖN

Aleksanterin teatterista löytyy monenlaisia tiloja niin suuria yritysseminaareja kuin vaikkapa pieniä häitä varten. Tiloissa on myös mahdollista järjestää monenlaisia kuvauksia. Tilaa löytyy myös jumppareille ja tanssijoille sekä toimiston tarpeessa oleville. 140-vuotiaan talon tilat ovat poikkeuksellisen kauniit ja taipuvat moneen, vaikka ikä toki hieman jäykistää.

Maksulliset yleisötilaisuudet

Onko sinulla oiva käsikirjoitus, erinomainen ohjaaja ja loistavat esiintyjät mutta sopiva esiintymispaikka puuttuu? Aleksanterin teatterin lava taipuu niin oopperoihin, puheteatteriin ja tanssiesityksiin kuin levynjulkkareihin, monologeihin tai stand-upiin. Tämä on teidän salinne – sen verran pieni, että se on kotoisa, mutta niin loistelias, että se antaa upeat puitteet suuremmallekin esitykselle. Apunanne on aina tekninen- sekä aulapalvelu- ja ravintolahenkilökunta. Katsojia saliin mahtuu 440.

Seminaarit

Aleksanterin teatterin kauniit historialliset tilat aivan Helsingin keskustassa tarjoavat seminaareille jotain auditoriota parempaa. Katsomoomme mahtuu maksimissaan 440 vierasta ja teatterisalissa käytössä ovat langattomat mikrofonit, äänentoistojärjestelmä, valkokangas ja videotykki. Seminaarin hintaan sisältyvät av-laitteisto sekä aulapalvelussa ja tekniikassa tarvittava henkilökunta.

Kauttamme järjestyvät niin catering- kuin ohjelmapalvelutkin. Tilaisuuden voi aloittaa esimerkiksi aamupalalla yleisölämpiössä ja lopettaa kuohuviinitarjoiluihin teatterin aulassa. Pitkiä seminaaripäiviä voi keventää musiikilla tai esittävien taiteenalojen ammattilaisten lyhyellä show’lla.

Teatterin esitystoiminta keskittyy ilta-aikaan. Päiväsaikaan sijoittuville tapahtumille meiltä saattaa löytyä tilaa lyhyelläkin varoitusajalla!

Esitysten yhteydessä

Aleksanterin teatterin ohjelmisto on laaja ja monipuolinen. Tutustu tarjontaamme ja tuo asiakkaasi teatteriin tai järjestä yrityksen pikkujoulut meillä! Esityksen oheen on mahdollista räätälöidä erilaisia kokonaisuuksia:

Kokoontukaa yhdessä Keisarin sviitin historialliseen tilaan ja kohottakaa malja väliajalla omassa rauhassa. Tilavuokra esityksen yhteydessä 100 € + alv.  Keisarin aitioon mahtuu 10-30 henkeä. Sviittiin ei valitettavasti ole esteetöntä kulkua.

Ruokaile esityksen yhteydessä – Show & Dinner paketilla saat herkullisen aterian ja huikeaa viihdettä edulliseen pakettihintaan saman katon alla. Ruokailu katetaan joko Salakapakkaan tai yleisölämpiöön.

Unelmiesi juhlat

Teatterimme lava on toiminut menestyksekkäästi myös häiden ja pyöreiden vuosien juhlapaikkana. Ikimuistoisessa ympäristössä on mahdollista järjestää jopa 100 hengen juhlat ruokailuineen. Teatterin henkilökunta huolehtii tarvittaessa puolestasi juhlien järjestämisestä alusta loppuun toiveidesi mukaisesti.

Ohjelmistopalvelut

Meidän kauttamme on mahdollista hankkia tilaisuuteesi erilaisia ohjelmallisia osuuksia. Laaja kontaktiverkko esiintyvän taiteen ammattilaisiin ja kokemus teatteritoiminnasta takaavat, että kauttamme saat sopivan ohjelman – oli sitten kyse lyhyestä kevennyksestä tai koko illan juontokeikasta.

TILAT

Teatterisali

Tämä on teatterin sydän, jonne mahtuu 440 katsojaa. Lavan leveys on 8,8 metriä ja syvyyttä on 13 metriä. Teatterisali on iltaisin pääasiassa esitystilana, mutta etenkin päivisin pidetään paljon seminaareja ja tuotelanseerauksia. Lavalla on vietetty myös muutamat syntymäpäivät ja häät. Näyttämölle on mahdollista kattaa istuva illallinen jopa 100 hengelle. Aika uskomaton kokemus päästä lavalle juhlimaan!

Aleksanterin teatterin tyhjä näyttämö parvelta kuvattuna

Yleisölämpiö

Täällä yleisö nauttii väliajan tarjoiluista, mutta tilassa on pidetty useat kirjanjulkistamis-, hää-, syntymäpäivä- ja muistotilaisuudet. Istumapaikkoja on 50-70:lle, cocktailtilaisuuden vierasmäärä voi olla maksimissaan 200 henkeä. Yleisölämpiöön ei valitettavasti ole esteetöntä kulkua.

Aleksanterin teatterin ravintola ja yleisölämpiö

Salakapakka – Pikku-Aleksanteri

Pikku-Aleksanteri on teatterin intiimi ja hämyinen salakapakka, joka soveltuu noin 30 hengelle. Tulit sitten esitykseen tai et, voit järjestää täällä seurueellesi illanistujaiset, rennomman palaverin tai vaikkapa teemajuhlat. Salakapakan tunnelma sopii niin pieneen hengähdystaukoon kuin tunnelman nostattamiseen. Me autamme sinua luomaan seurueellesi salaisen hetken tunnelmallisessa kapakassa. Liikaa emme kuitenkaan paljasta, jottei salaisuus paljastu. Tilassa on anniskeluoikeudet. Salakapakkaan ei valitettavasti ole esteetöntä kulkua. Salakapakan tiedustelut ja varaukset salakapakka@aleksanterinteatteri.fi

Lue lisää Salakapakasta >>

Aleksanterin teatterin hämyinen salakapakka Pikku-Aleksanteri

Keisarin sviitti

Helsingissä on runsaasti tiloja, joihin ihmiset eivät tavallisesti pääse. Valokuvaaja Jussi Tiainen ja arkkitehti Jussi Vepsäläinen tekivät aiheesta kirjankin ja poimivat kirjaansa mukaan Aleksanterin teatterin Keisarin sviitin ja aition. Sviitissä on Venäjältä aikoinaan tuotu sohvaryhmä ja Tukholmasta tuotu peili. Cocktailtilaisuuteen mahtuu jopa 30 henkeä tai istuen noin 10.

Aleksanterin teatterin keisarin sviitin sini-valko-kultasita kalustusta

Harjoitussalit

Maalaamoa, Puutyöhuonetta, Laulusalia, Isoa Balettisalia, Pylkkästä ja Puvustoa vuokrataan niin ammattilaisten kuin harrastajien tanssi-, jooga-, pilates- ja muita tunteja varten. Hinta 40 / 30 € /h. Lisäksi talossa toimii Joogastudio Yama, jolla on oma harjoitussali. Löytyypä kellarista myös steppaamiseen sopiva sali.

Aleksanterin teatterin harjoitussali, jossa on flyygeli, peiliseinä ja tanko

Toimistotilat

Teatterissa pitää toimistoaan lähinnä erilaiset kulttuurialan toimijat kuten Opera BOX ja Balettipedagogit.

Pakohuonepeli 2-6 pelaajalle | Ghost of the Opera

Aleksanterin teatterissa on nyt myös pakohuonepeli. Tänä syksynä löydettiin teatterista salainen kammio, jossa on säilytetty kummitukseen liittyviä esineitä koko teatterin historian ajan. Koska hengen läsnäolo on huoneessa hyvin vahva, se päätettiin pitää yleisöltä suljettuna. Vain ryhmät, jotka uskaltavat yrittää vapauttaa hengen maan kahleista saavat astua sisään ja heillä on tunti aikaa tehtävän suorittamiseksi. Tervetuloa kokeilemaan!

Lue lisää ja varaa oma peli: www.escaperoom.fi >>.