MAHAGONNY SONGSPIEL & DIE SIEBEN TODSÜNDEN

  • Esityskausi: 21.–23.10.2022
  • Kesto: n. 1,5 h, sis. väliajan.
  • Liput: 53 € (perus) / 49 € (eläk. opisk. työtön varsum.)
ESITYS LIPUT
pe 21.10.2022 klo 19:00 Osta liput
su 23.10.2022 klo 16:00 Osta liput
ti 25.10.2022 klo 19:00 Osta liput

Mahagonny Songspiel (Pikku Mahagonny) ja Die sieben Todsünden (Seitsemän kuolemansyntiä) ovat eeppisen musiikkiteatterin kuuluisan työparin Kurt Weill ja Bertolt Brecht kaksi klassikkoteosta. Satiiriset, poliittisesti kantaa ottavat teokset osuvat oivallisesti kriisien täyttämään aikaamme, aivan kuin jo valmistuessaan kuohuvan Weimarin tasavallan aikaan 1920–1930-lukujen Saksassa.

Weill sävelsi Pikku Mahagonny -laulunäytelmän Brechtin teksteihin 1927 Baden-Badenin musiikkijuhlille. Teoksessa moraalisesti turmeltunut seurue on jäänyt luonnon armoille ja joutuu kohtaamaan oman avuttomuutensa.

Seitsemän kuolemansyntiä taas on Weillin ja Brechtin viimeinen yhteistyö, joka kantaesitettiin Weillin jo lähdettyä maanpakoon natseja Pariisiin vuonna 1933. Oopperassa kaksi sisarta jättää kotiseutunsa Louisianassa ansaitakseen saamattomille veljille ja vanhemmilleen talonrakennusrahat. Seitsemän vuoden matkallaan halki Amerikan mantereen sisarukset kohtaavat seitsemän kuolemansyntiä. Maailmanmenoa ja ihmisyyttä kriittisesti, mutta myös huumorilla tarkastelevat teokset tuovat esiin ihmisen heikkouksia kuten ahneutta, kateutta, ylpeyttä, laiskuutta, vihaa ja kysyvät, onko kaikilla meistä varaa tehdä valintoja moraalisin perustein.

Sävellys: Kurt Weill
Libretto: Bertolt Brecht
Kapellimestari: Jonas Rannila
Ohjaus: Ville Saukkonen
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo
Lavastesuunnittelu: Metti Nordin
Maskeeraussuunnittelu: Ari Haapaniemi
Tuotanto: Greta Tuotanto

Esiintyjät: Jouni Bäckström, Jacintha Damström, Anu Hostikka, Jouni Kokora, Mika Nikander, Reetta Ristimäki ja Kalle Virtanen sekä 15 hengen orkesteri