MAHAGONNY & 7 KUOLEMANSYNTIÄ

  • Esityskausi: 21.–25.10.2022
  • Kesto: n. 1,5 h, sis. väliajan.
  • Liput: 53 - 28 €
ESITYS LIPUT
pe 21.10.2022 klo 19:00 Osta liput
su 23.10.2022 klo 16:00 Osta liput
ti 25.10.2022 klo 19:00 Osta liput

Laulunäytelmä Mahagonny (Mahagonny Songspiel) ja balettiooppera Seitsemän kuolemansyntiä (Die sieben Todsünden) ovat eeppisen musiikkiteatterin kuuluisan työparin Kurt Weill ja Bertolt Brecht kaksi klassikkoteosta.

Ovatko eettiset valinnat vain eliitin etuoikeus? Vastauksia etsitään sysimustaa huumoria kaihtamatta. Satiiriset, ilkikurisesti rahan mahdin vaikutusta ihmisen moraalille ja sen seurauksia planeetallemme kritisoivat teokset osuvat oivallisesti kriisien täyttämään aikaamme, aivan kuin jo valmistuessaan kuohuvan Weimarin tasavallan aikaan 1920–1930-lukujen Saksassa.

Weill sävelsi Pikku Mahagonny -laulunäytelmän Brechtin teksteihin 1927 Baden-Badenin musiikkijuhlille. Tulkinnassa moraalisesti turmeltunut seurue on palaamassa ilmastokokouksesta ja jäänyt yllättäen luonnon armoille. Ryhmä joutuu kohtaamaan oman avuttomuutensa ja elämäntapansa seuraukset.

Seitsemän kuolemansyntiä kantaesitettiin Weillin jo lähdettyä maanpakoon Saksassa nousevan kansallissosialismin jaloista Pariisiin vuonna 1933. Oopperassa kaksi sisarta jättää kotiseutunsa Louisianassa ansaitakseen saamattomille veljilleen ja vanhemmilleen talonrakennusrahat. Seitsemän vuoden matkallaan halki Amerikan sisarukset kohtaavat seitsemän kuolemansyntiä.

Maailmanmenoa ja ihmisyyttä kriittisesti, mutta myös hillittömällä ja sysimustalla huumorilla kuvaavat teokset tuovat esiin ihmisen heikkouksia kuten ahneutta, kateutta, ylpeyttä, laiskuutta ja vihaa. Onko kaikilla meistä varaa tehdä valintoja moraalisin perustein, vai onko niin, että vain varakkailla on mahdollisuus elää eettisesti?

Rooleissa: Jouni Bäckström, Jacintha Damström, Anu Hostikka, Jouni Kokora, Mika Nikander, Reetta Ristimäki ja Kalle Virtanen sekä 15 hengen orkesteri.
Kapellimestari: Jonas Rannila
Ohjaus: Ville Saukkonen
Lavastesuunnittelu: Metti Nordin
Maskeeraussuunnittelu: Ari Haapaniemi
Tuotanto: Greta Tuotanto