TILAT

Aleksanterin teatterista löytyy monenlaisia tiloja niin suuria yritysseminaareja kuin vaikkapa pieniä häitä varten. Tilaa löytyy myös jumppareille ja tanssijoille sekä toimiston tarpeessa oleville. Yli 135-vuotiaan talon tilat ovat poikkeuksellisen kauniit ja taipuvat moneen, vaikka ikä toki hieman jäykistää.

Kun haluat keskustella teatteritilojen (ei koske harjoitussaleja) vuokrauksesta soita 050 368 4914 / Simo Jokinen.
Kun haluat keskustella harjoitussalien vuokrauksesta, soita 050 434 9044


Maksulliset yleisötilaisuudet

Onko sinulla oiva käsikirjoitus, erinomainen ohjaaja ja loistavat esiintyjät mutta sopiva esiintymispaikka puuttuu? Aleksanterin teatterin lava taipuu niin oopperoihin, puheteatteriin ja tanssiesityksiin kuin levynjulkkareihin, monologeihin tai stand-upiin. Tämä on teidän salinne - sen verran pieni, että se on kotoisa, mutta niin loistelias, että se antaa upeat puitteet suuremmallekin esitykselle. Apunanne on aina tekninen- sekä aulapalvelu- ja ravintolahenkilökunta. Katsojia saliin mahtuu 450.

 

Seminaarit

Aleksanterin teatterin kauniit historialliset tilat aivan Helsingin keskustassa tarjoavat seminaareille jotain auditoriota parempaa. Katsomoomme mahtuu maksimissaan 450 vierasta ja teatterisalissa käytössä ovat langattomat mikrofonit, äänentoistojärjestelmä, valkokangas ja videotykki. Seminaarin hintaan sisältyvät av-laitteisto sekä aulapalvelussa ja tekniikassa tarvittava henkilökunta.

Kauttamme järjestyvät niin catering- kuin ohjelmapalvelutkin. Tilaisuuden voi aloittaa esimerkiksi aamupalalla yleisölämpiössä ja lopettaa kuohuviinitarjoiluihin teatterin aulassa. Pitkiä seminaaripäiviä voi keventää musiikilla tai esittävien taiteenalojen ammattilaisten lyhyellä show’lla. 

Teatterin esitystoiminta keskittyy ilta-aikaan. Päiväsaikaan sijoittuville tapahtumille meiltä löytyy usein tilaa lyhyelläkin varoitusajalla!

Seminaarin lähtöhinta 1950 € + alv. 
(Sisältää aula- ja naulakkopalvelut, av-laitteet sekä tarvittavan teknisen henkilökunnan. Catering ja ohjelmapalveluista teemme pyydettäessä tarjouksen.)

Esitysten yhteydessä

Aleksanterin teatterin ohjelmisto on laaja ja monipuolinen. Tutustu tarjontaamme ja tuo asiakkaasi teatteriin tai järjestä yrityksen pikkujoulut meillä! Esityksen oheen on mahdollista räätälöidä erilaisia kokonaisuuksia:

Kokoontukaa yhdessä Keisarin sviitin historialliseen tilaan ja kohottakaa malja väliajalla omassa rauhassa. Tilavuokra esityksen yhteydessä 100 € + alv.  Keisarin aitioon mahtuu maksimissaan 30 henkeä.
Ruokaile esityksen yhteydessä – Show & Dinner paketilla saat herkullisen aterian ja huikeaa viihdettä edulliseen pakettihintaan saman katon alla. 
 

Unelmiesi juhlat

Teatterimme lava on toiminut menestyksekkäästi myös häiden ja pyöreiden vuosien juhlapaikkana. Ikimuistoisessa ympäristössä on mahdollista järjestää jopa 100 hengen juhlat ruokailuineen. Teatterin henkilökunta huolehtii tarvittaessa puolestasi juhlien järjestämisestä alusta loppuun toiveidesi mukaisesti. 

Ohjelmistopalvelut

Meidän kauttamme on mahdollista hankkia tilaisuuteesi erilaisia ohjelmallisia osuuksia. Laaja kontaktiverkko esiintyvän taiteen ammattilaisiin ja kokemus teatteritoiminnasta takaavat, että kauttamme saat sopivan ohjelman – oli sitten kyse lyhyestä kevennyksestä tai koko illan juontokeikasta.


 

Teatterisali
Tämä on teatterin sydän, jonne mahtuu 450 katsojaa. Lavan leveys on 8,8 metriä ja syvyyttä on 13 metriä. Teatterisali on iltaisin pääasiassa esitystilana, mutta etenkin päivisin pidetään paljon seminaareja ja tuotelanseerauksia. Lavalla on vietetty myös muutamat syntymäpäivät ja häät. Näyttämölle on mahdollista kattaa istuva illallinen jopa 120 hengelle. Aika uskomaton kokemus päästä lavalle juhlimaan!

Yleisölämpiö
Täällä yleisö nauttii väliajan tarjoiluista, mutta tilassa on pidetty useat kirjanjulkistamis-, hää-, syntymäpäivä- ja muistotilaisuudet. Istumapaikkoja on 70:lle, cocktailtilaisuuden vierasmäärä voi olla maksimissaan 200 henkeä.

Salakapakka - Pikku-Aleksanteri
Pikku-Aleksanteri on teatterin intiimi ja hämyinen salakapakka, joka soveltuu noin 30 hengelle. Tulit sitten esitykseen tai et, voit järjestää täällä seurueellesi illanistujaiset, rennomman palaverin tai vaikkapa teemajuhlat. Salakapakan tunnelma sopii niin pieneen hengähdystaukoon kuin tunnelman nostattamiseen. Me autamme sinua luomaan seurueellesi salaisen hetken tunnelmallisessa kapakassa. Liikaa emme kuitenkaan paljasta, jottei salaisuus paljastu. Tilassa on A-oikeudet.

Pikku Aleksanterin tiedustelut ja varaukset salakapakka@aleksanterinteatteri.f

Lue lisää salakapakasta >>

Keisarin sviitti
Helsingissä on runsaasti tiloja, joihin ihmiset eivät tavallisesti pääse. Valokuvaaja Jussi Tiainen ja arkkitehti Jussi Vepsäläinen tekivät aiheesta kirjankin ja poimivat kirjaansa mukaan Aleksanterin teatterin Keisarin sviitin ja aition. Sviitissä on Venäjältä aikoinaan tuotu sohvaryhmä ja Tukholmasta tuotu peili. Cocktailtilaisuuteen mahtuu jopa 30 henkeä tai istuen noin 10. 

Harjoitussalit
Maalaamoa, Puutyöhuonetta, Laulusalia, Isoa Balettisalia, Pylkkästä ja Puvustoa vuokrataan niin ammattilaisten kuin harrastajien tanssi-, jooga-, pilates- ja muita tunteja varten. Hinta 28 €/h. Lisäksi talossa toimii Joogastudio Yama, jolla on oma harjoitussali. Löytyypä kellarista myös steppaamiseen sopiva sali.

Toimistotilat
Teatterissa pitää toimistoaan lähinnä erilaiset kulttuurialan toimijat kuten Savonlinnan oopperajuhlat, Tero Saarinen Company, Balettipedagogit, DROM ry jne. Teatterissa ei tällä hetkellä ole vapaata toimistotilaa.

Pakohuonepeli 2-6 pelaajalle | Ghost of the Opera
Aleksanterin teatterissa on nyt myös pakohuonepeli. Tänä syksynä löydettiin teatterista salainen kammio, jossa on säilytetty kummitukseen liittyviä esineitä koko teatterin historian ajan. Koska hengen läsnäolo on huoneessa hyvin vahva, se päätettiin pitää yleisöltä suljettuna. 
Vain ryhmät, jotka uskaltavat yrittää vapauttaa hengen maan kahleista saavat astua sisään ja heillä on tunti aikaa tehtävän suorittamiseksi. Tervetuloa kokeilemaan!

Lue lisää ja varaa oma peli: www.escaperoom.fi.

 

Teatterisali

Teatterisali

Salakapakka - Pikku-Aleksanteri

Salakapakka - Pikku-Aleksanteri

Harjoitussalit

Harjoitussalit

Harjoitussalit 360° 

Yleisölämpiö

Yleisölämpiö

Keisarin sviitti

Keisarin sviitti

Pakohuonepeli

Pakohuonepeli

Teatteritilat 360°