TOMMY LINDGREN METROPOLIS - levynjulkaisukonsertti

18.5.2016 

Tommy Lindgren eli Father Metro on Don Johnson Big Band sekä Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -yhtyeistä tuttu iloinen ikiliikkuja ja konekivääriturpa. Tommy Lindgren Metropolis on hänen uusi suomenkielinen bändinsä, jonka hämärä valo paljastaa laulajasta kokonaan uuden puolen.

Laulaja-räppäri Tommy Lindgren julkaisee toukokuussa 2016 ensimmäisen suomenkielisen soololevynsä Sininen kaupunki. Sen utuisen äänimaiseman ovat Lindgrenin kanssa luoneet kitaristi Jarmo Saari, rumpali Teppo Mäkynen sekä multi-instrumentalisti ja tuottaja Abdissa "Mamba" Assefa.

Miehet ovat vuosien varrella työskennelleet toistensa kanssa lukuisissa eri bändeissä. Kun haave suomenkielisen levyn julkaisemisesta muuttui puhelinsoitoiksi syksyllä 2013, ensimmäisenä luuriin näppäiltiin Saaren, Mäkysen ja Assefan numerot.

Noin kaksi ja puoli vuotta myöhemmin päivänvalon näkee albumi, joka kertoo intiimejä, hajamielisiä tarinoita tästä ajasta. Ihmisten välisistä suhteista, yksinäisyydestä ja yhteenkuuluvuudesta. Rimpuilusta ajassa jossa kaikki pitää mitata, maailmassa joka tuntuu ajautuvan kohti vääjäämätöntä tuhoa. 

Levyllä Lindgren laulaa, räppää ja puhuu. Musiikki liikkuu orgaanisen hiphopin, triphopin, jazzin ja jopa indierockin määrittelemättömässä välimaastossa.

Aleksanterin teatterin levynjulkaisukonsertissa 18. toukokuuta Tommy Lindgren Metropolis -yhtyettä kuullaan livenä ensimmäistä kertaa. Bändin keikkakokoonpanoon liittyy nelikon lisäksi kosketinsoittaja Ville Riippa. Lavalle nousevat myös laulaja-lauluntekijä Laura Moisio ja trumpetisti Verneri Pohjola, jotka kumpikin vierailevat Sininen kaupunki -albumilla.

 

 

Ke 18.5. klo 19

Liput toimituskuluineen 28/24 €