INTEGRAATIOTEATTERI BALTZAR / kabareenäytelmä
SYNTI

20.–29.4.2016

Uskallatko rakastaa vai pelkäätkö näyttää tunteitasi? Tule ja ota selvää! Varoituksen sana kuitenkin - joko rakastut tai vihastut, muuta vaihtoehtoa emme sinulle anna!

Musikaalikabaree SYNTI saa ensi-iltansa Helsingin Aleksanterin teatterissa ke 20. huhtikuuta. Perinteen mukaisesti lupaamme, ettemme jätä kylmäksi – joko jälkeemme jää yltäkylläistä hullaantuneisuutta tai tomaatteja. Jos se on jo aiempina vuosina lentäen lunastettu, tämän vuoden esitys jättää varjoonsa edeltäjänsä.

Kansainvälisen orkesterin siivittämän SYNTI-musikaalin laulajat kaappaavat yleisönsä matkalle uniin ja unelmiin suomalaiseen 1950-luvun sielunmaisemaan valloittavan ja hurmaavan naivismin hengessä. Teatteri Baltzarin 16-henkinen esiintyjäkaarti palaa vanhojen suomalaisten iskelmien tanssilavoille elämään väkevää kolmiodraamaa.

Tänä päivänä elävässä elämässä syntiä on tunteet, haaveet ja unelmat – tunnevaje ja robotisoituminen sen sijaan on muodissa. SYNTIn naiset haluavat olla naisellisia, kauniita ja intohimoisia, miehet miehekkäitä. Pröystäillä pitää puolin ja toisin! Tciko (Veijo Baltzar)– on kiistatta kaupungin halutuin poikamies, vaikkei suinkaan toivotuin vävy: ”kaikki täällä läähättävät sen roiston perään!” Ja niinhän se on. Tcikon tallissa pitää olla paljon naisia – mies kun ei osaa laskea! Se ei haittaa Mirgeaa (Lia Goresh) – katujen kuningatarta, joka on varma siitä, että Tciko on hänen pauloissaan. 

Tilanne kuitenkin muuttuu kun Carmen (Lilian Luo) astuu mukaan kuvioihin. Tciko ei ole sitoutuvaa sorttia, kihlasormuksia hän on kylvänyt ympäri kaupunkia. Joillain niitä on jopa kaksi. Tulista Carmenia ei sovi niin vain taltuttaa. Sitä paitsi Carmen on kihloissa Mirgean veljen kanssa. Kohtalo puuttuu peliin. Onnistuuko mustankipeä, petetty Mirgea laittamaan kapuloita epäsovinnaisen parin rattaisiin? Ketä muita kolmiodraamaan ehtiikään sotkeutua? Kehen sattuu ja kipeästi? 

Veijo Baltzarin käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä perustuu tunneälyohjaukseen. Miltä se näyttää lavalla? Vahvalta itsessään istumiselta, tunteilta, rohkeudelta ja heittäytymiseltä. Ja mikä tärkeintä: sielukkuus kantavana voimavarana. Me uskalletaan rakastaa, elää ja kokea, näyttää tunteita! 

Käsikirjoitus, ohjaus: Veijo Baltzar
Näytelmän pääosat: Veijo Baltzar, Lilian Luo, Lia Goresh
Musiikki: Alexander Dmitriev (piano), Ilkka Ferm (saksofoni), Carl-Johan Häggman (perkussiot)
Muissa rooleissa: Samia Abdullahi, Marjana Andreeva, Aino Bertell, Nina Castén, Tuulia Heiskanen, Milla Kaitalahti, Oona-Emilia Latva-Hoppala, Elsa Marjanen, Molly Nybondas, Aino Sederholm, Peppina Sillasto, Elsa Simonen, Elina Öster
Lavastus: Veijo Baltzar
Tanssit: Aino Sederholm
Tuotanto: Integraatioteatteri Baltzar / Luovan kulttuurin yhdistys Drom ry 

 

 

 


 

Ke 20.4. klo 19
Pe 22.4. klo 19
To 28.4. klo 19
Pe 29.4. klo 19

Esityksen kesto noin 2 h, sisältäen väliajan.

Liput toimituskuluineen 28 / 23 / 16 €

www.drom.fi
www.veijobaltzar.fi

www.drom.fi/synti

#SYNTI2016
trailer: www.youtube.com/watch?v=YnARmLk8L64