Pähkinänsärkijä eli joulutarina

Hiekkalinnamusiikin sarja 27.12.2015

Interaktiiviset Piccolo-konsertit Helsingissä
Tapahtumapaikat: Pietari, Moskova ja Helsinki
Ohjelmassa: Mariinski-teatterin taiteilijat, hiekka-animaatiostudio
(Konsertit lapsille venäjän kielellä)

Kaikki konsertit juontaa Olga Pikkolo. Hän johtaa nimeään kantavaa lasten musiikkikasvatustapahtumaa ja on musiikkitieteilijä ja kansainvälisen musiikkipsykologijärjestön jäsen.

HIEKKASATUMUSIIKKIA on sarja interaktiivisia satuja, joissa sovelletaan multimediaa, elävää musikaalista improvisaatiota, näyttelijän ääntä ja hiekasta tehtäviä taideteoksia (”hiekka-animaatio”). Elävä hiekkakuva syntyy nuorten katsojien silmien edessä ja musiikki luo aivan erityisen, lämpimän ja luottavaisen tunnelman. Hiekkasatupajat pidetään Mariinski-2:n Štšedrin-salissa. Lapset vanhempineen ovat tervetulleita.

PICCOLO MARIINSKISSA on vuoden pituinen interaktiivisten konserttien ja pajojen sarja, jonka tarkoitus on avata lapsille polkua konserttisaleihin, edistää monipuolisen, luovan ja harmonisen persoonallisuuden muotoutumista. Tilaisuuksien vetäjänä toimii musiikintutkija ja musiikkipsykologi Olga Pikkolo. Helpossa, leikinomaisessa muodossa lapset tutustuvat soittimiin ja niiden salaisuuksiin ja kuuntelevat katkelmia musiikin klassikoista. Pikkukuulijat ja katsojat voivat myös itse nousta lavalle yhdessä Mariinskin orkesterin kanssa, tanssia ja kokeilla soittamista eri instrumenteilla.

Kokemukset

Piccolo-konserttien ja pajojen sarja aloitettiin Pietarissa vuonna 1999 ja se jatkuu kaupungin kuudessa konserttitalossa. Teatteri järjestää myös vierailuja lasten keskuksiin ja päiväkoteihin.

Sana piccolo on italiaa ja tarkoittaa pientä. Interaktiiviset konserttipajat on tarkoitettu 2,5 – 8-vuotiaille kuuntelijoille.

Tilaisuudet juontaa musiikkitieteilijä, musiikkipsykologian ja musiikkiterapian yhdistyksen jäsen Olga Pikkolo.

Konserteissa esiintyvät Pietarin huippumuusikot.

Ainutlaatuiset tapahtumat

Piccolo-sarjan satukonsertit ovat kamarikonsertteja, joihin otetaan vain 30 lasta vanhempineen.

Lapset eläytyvät interaktiivisiin satukonsertteihin ja avustavat omin sanoin ja liikeimprovisaatioin Olga Pikkoloa juontamaan konserttia, soittavat soittimia ja muuntuvat artisteiksi.

Konsertteihin liittyviin työpajoihin lapset tulevat omien kansioidensa kanssa, heille annetaan ohjelmalehtiset ja sanastot, he tekevät kotitehtäviä ja saavat musiikillisia arvosanoja.

Piccolo-konserttien sarja koostuu 40 konsertista ja se on tarkoitettu 3-vuotiaille. Tilaisuudet etenevät aina jatkona edellisestä, joten lasten vanhempien kannattaa sitoutua lapsen läsnäoloon kaikissa tai melkein kaikissa tilaisuuksissa.

—Menetelmät

Interaktiiviset Piccolo-konsertit perustuvat Karl Orffin, Emile Jaques-Dalcrozen ja Maria Montessorin pedagogisiin periaatteisiin.

Satukonserteissa sovelletaan joitakin musiikkiterapian elementtejä.

27.12.15 вс. Щелкунчик, или Рождественская история (из цикла «Музыка песчаных сказок»)
Артисты Мариинского театра Александр Широков (скрипка) и Светлана Таипова (рояль), художник студии песочной анимации Оксана Калинко
Общий концерт: 12.00
Адрес: Александровский театр, Albertinkatu 32, 00180 HelsinkiДорогие слушатели!

После разнообразной череды "Щелкунчиков", представленных в Петербургских театрах, Детский музыкальный лекторий "Пикколо" представляет свой новый концерт - песочную сказку для детей 4-8 лет в исполнении лучших артистов Петербурга!

Звуки скрипки, нанизанные на волшебные нити сказки Э. Т. Гофмана, владеют воображением маленьких слушателей весь концерт. Синтез слова ведущей, волшебной музыки П. Чайковского и песочной анимации на 45 минут погружает в удивительную атмосферу.

Сказки рассказывают и рисуют:

Автор программы, музыковед Ольга Пикколо
Художник студии песочной анимации SandArtist
Александр Широков (скрипка)
Светлана Таипова (рояль)
Когда песчинки взлетают в небо,
Они превращаются в звезды.
Но когда звезды падают вниз,
Их уже не отличишь от простого песка.
Звезды – это песчинки, которые над головой,
А песчинки - это звезды, которые под ногами.
(Феликс Кривин)

  

Su 27.12. klo 12

Konsertin kesto noin 1  h. 
Lapsille jaetaan joululahjat

Liput toimituskuluineen 31€