amaliejpg.jpg
luolamies.jpg
onnelliset_i.jpg
slc_i.jpg
HCF_iso.jpg
kuv_i.jpg
AT_WEB_KM_iso.jpg
tkts_i.jpg
Ritva,-Pedro-ja-Osku-1.jpg
TK_i.jpg
ramandan_iso.jpg
sirpa_i.jpg
Carmen_RedLightDrowning_RECTANGLE.jpg
kt_iso.jpg
TAMBORA BFDA.jpg
kake2_i.jpg
hazamir_i.jpg
Myydään_253.jpg
aa_iso.jpg
Kratt_2000x1000WEB.jpg
LaTraviata_2000x1000WEB.jpg
Pilvede_värvid_2000x1000.jpg
Pipi_2000x1000.jpg
beebikontsert_2000x1000.jpg
FORK_REVOLUTION.jpg
standup_i.jpg
amaliejpg.jpg

Kreivitär Amalien draamakierrokset


SCROLL DOWN

Kreivitär Amalien draamakierrokset


Kreivitär Amalien draamakierrokset

Aleksanterin teatterin perustajan, kreivi Nikolai Adlerbergin saksalainen puoliso, kreivitär Amalie kierrättää yleisöä tunnin ajan Aleksanterin teatterissa ja kertoo niin rakkaasta teatteristaan kuin ihmeellisestä elämästään Saksassa, Venäjällä ja Suomessa.
 
Ruhtinatar Theresa Mecklenburg-Sterlitzin ja kreivi Maximilian-Emanuel von und zu Lerchenfeldin tytär Amalie syntyi 16. kesäkuuta 1808 Baijerissa. Hän oli poikkeuksellisen kaunis ja hänestä maalattu kuva on yksi niistä 36:sta, jotka Ludwig I tilasi Kaunotargalleriaansa. Kuva on edelleen esillä Nymphenburgin linnassa Münchenissä. Amalie hurmasi ihmiset ympärillään. Hänestä ja hänelle ovat kirjoittaneet runoja kenties venäläisrunoilijoista tunnetuimmat – F. Tjutchev ja A. Pushkin eikä hän ollut yhdentekevä keisari Nikolai I:llekään, joka lahjoitti Amalielle arvokkaan turkin. Amalien kuva on edelleen esillä myös Mustion Linnassa. Teatterikierroksella kuulet miksi. Kuulet myös Amalien laulavan.
 
Amalie Adlerberginä
Anastasia Trizna.

Asiakkaan palaute:

"Aivan kertakaikkisen upea esitys. Faktaa erittäin viihdyttävässä muodossa. Ihastuttava nuori naisnäyttelijä, joka osasi hyvin ottaa yleisönsä. Pisteenä iin päällä hänen äärimmäisen kaunis soittonsa ja laulunsa."

Countess Amalie's Drama Tour

This is a solo-performance by Anastasia Trizna based on the history of Alexander Theatre and life of Countess Amalie Adlerberg. 

Have you ever heard of Countess Amalie Adlerberg - wife of Count Nikolay Adlerberg, who was the founder of Alexander Theatre?

She was said to be one of the most beautiful women and she has thrilled the hearts of many remarkable men: Fyodor Tyutchev, Alexander Pushkin, Count Alexander von Benckendorff and even His Majesty Nicholas I of Russia himself.

In 1866–81 Amalie lived in Helsinki, together with her second husband Nikolay Adlerberg, during his service as a Governor-General of Finland. And those are the years when the Russian Theatre of Helsingfors was established and Alexander Theatre was built.

Alexander Theatre presents a performance that will give you a possibility to find out many interesting facts, legends and stories about the history of the theatre and life of the world famous couple. You will also have a chance to get to the furthest corners of the theatre, that are usually not open to public.
 
As Amalie Adlerberg:
Anastasia Trizna.
 
Duration- about 1 hour 15 min.

графинЯ АмалиЯ.
МОНОСПЕКТАКЛЬ. 

Моноспектакль, посвященный истории театра и жизни блистательной красавицы графини Амалии Адлерберг - супруги основателя Александровского театра графа Николая Владимировича Адлерберга. Спектакль проходит в форме экскурсии по театру.

На протяжении часа Амалия не долго остается на одном месте, увлекая зрителей с собой в разные театральные помещения: вот опустевший зал, наполняющийся воспоминаниями о первом спектакле театра в 1880 году, вот балкон и ожившие лица амуров и муз с потолочной росписи, а вот уже и театральное фойе, которое наполняется звуками романса на стихи Тютчева, исполняемого вживую графиней. Не останутся без внимания и царская ложа и закулисные пространства, с хранилищами декораций и сценой! И каждый сможет почувствовать себя немножечко актером и каждый взойдет на подмостки этого прекрасного, старинного театра.

В роли Амалии Адлерберг - Анастасия Тризна.

Примерная длительность:
1 ч 15 мин.

Спектакли идут на финском, английском или русском языках.

Kierrokset suomeksi:
Pe 15.9. 
klo 16.30
Pe 13.10. klo 16.30
La 21.10. klo 13
To 9.11. klo 16.30
Pe 1.12. klo 16.30
Su 3.12. klo 13
Su 17.12. klo 13


Kesto noin 1 h 15 min.

Tilauksesta myös venäjän- tai englanninkielisenä.

Kierros ei valitettavasti sovi liikuntarajoitteisille.
 
Liput toimituskuluineen 20 €

Спектакль можно заказать на русском языке для группы 20-30 человек.

You can book a separate performance in English for a group 20-30 people.

luolamies.jpg

Luolamies


SCROLL DOWN

Luolamies


Luolamies

Vuodesta 2005 yleisöä naurattanut ja itkettänyt Luolamies -monologi. Yhdysvaltalaisen Rob Beckerin käsikirjoittama esitys on stand up –komiikkaa parhaimmillaan. Se herättää oivalluksia tyypillisistä parisuhteista, ja on hellyttävä tutkimusmatka miehen ja naisen sielunmaailmaan.

Luolamies sai ensi-iltansa San Franciscossa vuonna 1991, ja sitä on esitetty Broadwaylla yli 800 kertaa. Näytelmän on suomentanut ja ohjannut näyttelijä Ville Virtanen. Esityksen pääosassa nähdään ilmiömäinen näyttelijä Martti Suosalo. Luolamiestä on esitetty täysille saleille ympäri maata, ja se on kerännyt yli 300 000 katsojaa muun muassa Helsingissä, Turussa ja Oulussa.

Sopii katsottavaksi yksin ja yhdessä, parisuhteellisena ja -suhteetta, ja vaikka pariin kertaan.

Hyvää mieltä ja ajatuksia meitä kaikkia koskettavasta aiheesta!

La 7.1. klo 19
Su 8.1. klo 14

Su 5.3. klo 16
Su 2.4. klo 16
Su 14.5. klo 16
Su 3.9. klo 16
Su 24.9. klo 16


Su 26.11. klo 16
Esitys Kulttuuritalolla

Su 17.12. klo 16

Liput 35,50 / 32,50 €

Kesto 2 h 20 min väliaikoineen

 

onnelliset_i.jpg

ONNELLISET


SCROLL DOWN

ONNELLISET


ONNELLISET

Teoksen myötä Katja Koukkula ja Jussi Väänänen juhlistavat 10-vuotistaivaltaan tanssitaiteen parissa

“Onnelliset”
“De lyckliga”
“Les Heureux”
“The Blissful Ones”


Koukkula & Väänänen jatkavat paritanssin nurkkien tuulettamista iloisen rennolla uutuusteoksellaan!

Onnelliset on paritanssin keinoin toteutettu tanssiteos, jossa kurkistetaan keskiluokkaisen pariskunnan, Florencen ja Terencen, elämään. Näyttämölle syntyy eloisa kuvaelma kahdesta ihmisestä, jotka onnea tavoitellessaan huomaavat sen löytyvän lähempää kuin uskoisivatkaan. Onnelliset tuo elämästä tunnistettavia hetkiä näyttämölle käsitellen niitä hellyydellä ja ymmärtäväisyydellä. Tunnekylläisessä teoksessa Katja ja Jussi vinkkaavat silmää myös historialleen. Paritanssin parhautta ja kierrätettyä kilpatanssia siis tiedossa!

Koreografia ja tanssi: Katja Koukkula ja Jussi Väänänen, ohjaus: Sanna Silvennoinen, valosuunnittelu & lavastus: Janne Teivainen

Pe 1.9. klo 19
La 16.9. klo 19
Ti 24.10. klo 19
Su 29.10 klo 16

Kesto noin 45 min, ei väliaikaa.

Liput 28 / 17 €

 

slc_i.jpg

Dreams of Replay


SCROLL DOWN

Dreams of Replay


Susanna Leinonen Company
Dreams of Replay

“Susanna Leinosen ensi-ilta on aina tapaus.“
- HS

Koreografi Susanna Leinonen on tunnettu vahvasta fyysisestä liikekielestä, loppuun asti hiotuista yksityiskohdista ja vaikuttavasta visuaalisuudesta.

Uudessa Dreams of Replay -teoksessa rap-artisti Kasperi Laineen säveltämä musiikki ja Leinosen nerokas liikkeellinen kerronta vie katsojan ajatuksia herättävälle matkalle. Vahvempi tietoisuus toimintamme seurauksista ajaa katsomaan ajassa taaksepäin ja punnitsemaan tehtyjä valintoja.

"Dreams of Replay kelpaisi suomalaisen tanssiteatteriosaamisen vientituotteeksi"
Lue koko HS juttu tästä >>

Katsojapalautetta ensi-illan jälkeen:

"Aivan käsittämättömän loistava esitys. Industriaalista geometriaa lievästi painostavalla otteella. Älkää nyt hyvät ihmiset missatko tätä."

"En ymmärrä, mistä nämä kaikki ajatukset ja ideat tulevat ja miten ne saadaan tällaiseksi upeaksi kokonaisuudeksi. Tässä esityksessä oli niin paljon, että se piti katsojan otteessaan ja varpaillaan alusta loppuun. Seuraavaa käännettä oli mahdoton ennustaa."

"Upea valkoinen, upea raikkaus. Ihanaa uskaltaa näyttää kaikki paljaana, kun yleensä haetaan hämyä."

"En ole koskaan ennen ollut nykytanssiesityksessä mutta minun on päästävä uudestaan."

Susanna Leinonen Company on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista tanssiryhmistä.  Se on vieraillut yli 22 maassa ja teosten
työryhmä on aina koostunut oman taiteenalansa huipputekijöistä. Ryhmän tanssijat ovat lisäksi keränneet laajaa kiitosta taidokkaalla fyysisellä ilmaisullaan. Uransa aikana Susanna Leinosen on saanut lukuisia merkittäviä palkintoja ja hänen teoksiaan on esitetty useiden kansainvälisten baletti- ja nykytanssiryhmien ohjelmistossa.

Ke 6.9. klo 19 Ensi-ilta
Pe 8.9. klo 19
La 9.9. klo 14 & 19
Su 10.9. klo 16

Liput 35 / 30 / 17,50 € 

Kesto noin 1 h, ei väliaikaa.

susannaleinonen.com

HCF_iso.jpg

Helsinki Comedy Festival


SCROLL DOWN

Helsinki Comedy Festival


Helsinki Comedy Festival
STAND UP ALEKSANTERI!


Stadin hauskin festari Helsinki Comedy Festival jälleen Aleksanterin teatterissa.
Lavalla hämmästyttävät huippukoomikot Ilari Johansson, Iikka Kivi, Jukka Lindström ja Tomi Walamies.

Ilari Johansson
Ilaria kutsutaan isiksi, siis myös kodin ulkopuolella. Rock-asenne edellä menevässä stand upissa kaikki saavat oman osuutensa
- etenkin tekopyhyys ja oletetut perusarvot.

Iikka Kivi
Komediakilpailu Naurun Tasapainon voittaja. Iikka on neuroottinen ja omiin näkemyksiin nojaava, omasta tahdostaan syrjäytynyt oululainen. Parasta Iikassa on hänen nopea hermostumisensa ja se, että hän vaatii järkeä järjettömyyksiin.

Jukka Lindström
Jukka on koomikko, joka auttaa selvittämään kokonaisuuksia ja purkaa ilmiöt lähtöpisteisiinsä. Hän ottaa kantaa eikä roiku yhden vinkkelin näkökulmassa, vaan lähestyy aiheita totuus edellä. Itseään ja muita haastaen.

Tomi Walamies
Tomi on kantaaottava koomikko, jolla on taito tehdä kaikesta hauskaa. Hän ei pelkää loukata niitä oletettuja arvoja, joita yhteiskunta asettaa meille. Tomi on pala puhdasta realismia!

Lisäksi mukana myös Heikki Vilja

Pe 15.9. klo 19

Liput 30,50 - 27,50 €

Kesto noin 1 h 45 min, sisältäen väliajan

www.helsinkicomedy.com

 

kuv_i.jpg

KEISARIN UUDET VAATTEET


SCROLL DOWN

KEISARIN UUDET VAATTEET


Red Nose Company
KEISARIN UUDET VAATTEET

Red Nose Company on helsinkiläinen teatteriryhmä, joka kiertää Suomea huippusuosituilla esityksillään Juoksuhaudantie ja Punainen viiva.
Keisarin uudet vaatteet on ryhmän odotettu, ensimmäinen lastenteatteriesitys.

Tämä on näyttelijöiden juhlaa! Huipputaitavat Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama tekevät nyt hyppäyksen lastenteatterin pariin. Hulvattomassa esityksessä vaihdetaan roolista toiseen ja huomioidaan kaikenikäiset katsojat.

H.C.Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia. Millaista rohkeutta vaaditaan, että kaikilla on hyvä olla? Lapsille esitys aukeaa omalla tavallaan, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri. Tarina toimii siis monella tasolla, mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia.

Suunnittelu ja toteutus: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama, tuotanto: Niina Bergius ja Tinni Torikka / Red Nose Company

Kysy myös tilausnäytöksiä: www.rednose.fi

 

Su 17.9. klo 15 Ensi-ilta
Su 1.10. klo 15
Su 15.10. klo 15

Liput 22 / 15 €

Ikäsuositus: 6-vuotiaasta ylöspäin

Kesto noin 1 h

www.rednose.fi

@rednosefi
#rednosefi

AT_WEB_KM_iso.jpg

Kaikki mieheni


SCROLL DOWN

Kaikki mieheni


KAIKKI MIEHENI

Jatkoa menestysteokselle Kaikki äitini, kaikki tyttäreni

Kaikki mieheni on esitys miehistä. Pojista, veljistä, isistä ja puolisoista.
 
Esityksen teksti pohjautuu Kodin Kuvalehden lukijoiden kertomuksiin naisen suhteesta mieheen. Näiden kertomusten pohjalta Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Minka Kuustonen ovat muokanneet omannäköisensä teoksen, jossa mies on kovassa pyörityksessä.

Kaikki mieheni on hauska ja syvältä kouraiseva, raamikas tutkielma suuresta tuntemattomasta. Se herättää tunteita, kuten naisen ja miehen välinen suhde vain voi. Esitys on suunnattu naisille, jotka haluavat ymmärtää miehiä, ja miehille, jotka haluavat tietää mitä naiset heistä ajattelevat.
 
Kaikki mieheni on itsenäinen jatkumo menestysteokselle Kaikki äitini, kaikki tyttäreni, jota on esitetty täysille saleille ympäri Suomea.
 

Käsikirjoitus: Kodin Kuvalehden lukijoiden tekstien pohjalta Sanna Stellan, Miitta Sorvali ja Minka Kuustonen
Dramaturgia: Anna Krogerus
Ohjaus: Petteri Summanen
Rooleissa: Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Minka Kuustonen
Puvustus: Elina Vättö
Äänisuunnittelu: Sami Dugan ja Janne Teivainen
Valosuunnittelu: Kalle Paasonen
Tuotanto: Aleksanterin teatteri
 

Lataa käsiohjelma tästä >>

To 21.9. klo 19 ENNAKKO
Pe 22.9. klo 19 ENSI-ILTA
La 23.9. klo 14 ja 19
Ke 4.10. klo 19
To 5.10. klo 19
Pe 6.10. klo 19
La 7.10. klo 14 ja 19
Su 22.10. klo 16
Ke 25.10. klo 19
Ke 1.11. klo 19
La 4.11. klo 14 ja 19
Ke 8.11. klo 19
To 9.11. klo 19

La 11.11. klo 14
La 11.11. klo 19
Ke 15.11. klo 19
To 16.11. klo 19
Pe 17.11. klo 19
La 18.11. klo 14
La 18.11. klo 19
Su 19.11. klo 16

Esityksen arvioitu kesto noin 2 h, sisältäen väliajan.

Liput 38/35 €

tkts_i.jpg

Toinen kerta toden sanoo


SCROLL DOWN

Toinen kerta toden sanoo


TOINEN KERTA TODEN SANOO

- ROMANTTINEN KOMEDIA

Syksyn ihastuttava uutuus on englantilaisen Derek Benfieldin hersyvä romanttinen komedia, joka tutustuttaa meidät Bernardiin ja Marioniin. He tapaavat sattumalta kahdenkymmenen vuoden jälkeen ja lähtevät kerimään auki kuluneita vuosia: ensi tapaamistaan, ihastumistaan, kummankin tahoillaan solmimaa avioliittoa ja lapsiaan. Taustalla risteilee kysymys siitä, miksi elämä vei aikanaan erilleen? Nyt kun he tapaavat uudelleen saattaa avautua ovi kohti yhteistä tulevaisuutta. Nasevan sanailun ja valloittavien hahmojen kautta Satu Silvo ja Reidar Palmgren liikkuvat tästä hetkestä menneisiin vuosiin. Marionin ja Bernardin, ihan tavallisten ihmisten, sydämet tuntuvat tutuilta kaikille jotka joskus ovat olleet rakastuneita. Taidokkaat näyttelijät tekevät esityksessä myös kolme muuta roolia.

Rooleissa Satu Silvo ja Reidar Palmgren
Ohjaus ja suomennos Timo Rissanen
Tuotanto Suomen Komediateatteri
 

Katso traileri tästä >>

 

Ke 27.9. klo 19 Ennakko
To 28.9. klo 19 Ennakko
Pe 29.9. klo 19 Ensi-ilta
La 30.9. klo 14
La 30.9. klo 19

Ke 11.10. klo 19
To 12.10. klo 19
Pe 13.10. klo 19
La 14.10. klo 14
La 14.10. klo 19
To 26.10. klo 19
Pe 27.10. klo 19
La 28.10. klo 14
La 28.10. klo 19

Liput 32,50 / 29,50 €

Ritva,-Pedro-ja-Osku-1.jpg

Älä jätä sinua yksin


SCROLL DOWN

Älä jätä sinua yksin


RITVA OKSANEN
ÄLÄ JÄTÄ SINUA YKSIN

Konsertin teemana ystävyys, toisen huomioon ottaminen, lämpö ja rakkaus.

Vahva tai hauras, älä jätä sinua yksin. Ole hyvä ja armollinen itseäsi kohtaan, äläkä sulje ovia toisiltakaan.”
Eva Kleman: Omin silmin. Suom. Mirja Sevón. Päivä Osakeyhtiö 2014.

Näyttämöohjaus: Osku Heiskanen
Tekstit: Aino Suhola ja Eva Kleman
Laulut ja tekstien tulkinta: Ritva Oksanen
Dramaturgia: Ritva Oksanen ja Matti Kuikkaniemi
Kapellimestari: Pedro Hietanen

Kuvat: Johanna Kare

 

 

 

Pe 6.10. klo 15
Pe 17.11. klo 15

Liput 32,50 / 29,50 €

Esityksen kesto noin 1 h 45 min, sisältäen väliajan.

TK_i.jpg

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani


SCROLL DOWN

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani


Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani: Autiosaari -kiertue

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani tekee syksyllä Suomen oloissa mittavan konserttisalikiertueen. "Ideamme on soittaa täyslaidallinen sitä meininkiä, missä Kaihon Karavaani kulkee juuri nyt. Luvassa on rytmiä, karnevaalia, akustista tunnelmointia, surumielistä kaihoa ja isoa iloa", luonnehtii Tuure Kilpeläinen tulevaa.

Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin loistava uusi albumi Surusilmäinen kauneus kiteyttää jotain aitoa ja osuvaa suomalaisesta arkitodellisuudesta, rakkaudesta ja kaipuusta tällä hetkellä. Levy nousi heti listaykköseksi julkaisustaan ja myi kultaa nopeasti. 

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani on hionut soittoaan seitsemän vuoden ajan keikkailemalla sekä levyttämällä ahkerasti. Bändi on luonut aivan oman kategoriansa ja soundinsa, jota on vaikeaa lyödä mihinkään karsinaan. Valloittavat keikat ovat bändin tavaramerkki ja suosio on uusien kappaleiden myötä vain kasvussa - liput konserttiin on syytä varata ajoissa! 
 

 

 

To 19.10. klo 19
Pe 20.10. klo 19
La 21.10. klo 19


Liput 35 €

www.tuurekilpelainen.fi

ramandan_iso.jpg

Ramandan tanssi


SCROLL DOWN

Ramandan tanssi


RAMANDAN TANSSI

Ramandan tanssi on huikealla vauhdilla eteenpäin vyöryvä satu, jossa nivoutuu yhteen vanhaa mustalaisperinnettä ja tämän päivän modernia kulttuuria. Se antaa kurkistaa mustalaisten arvomaailman taakse. Sadun tarina on opettavainen, myyttinen ja monikerroksinen. Hyvyys ja pahuus taistelevat identiteetistä ja rakkaudesta.

Ramanda on mustalaisleirin kaunein tyttö. Hän on saanut lahjakseen ihmeellisen tanssin taidon. Kun hän alkaa tanssia, tapahtuu jotain kummaa. Hän taikoo vahingossa leirillä olevat sukulaisensa liikkumattomiksi. Saimi, suvun paras taikoja, rientää avuksi. Hän vie Ramandan linnaansa, jossa tapahtuu outoja. Kuinka tytön käy ja kuka on kääpiö Sairius? Ramanda näkee unen tulevaisuuden mustalaisnuorista, jotka ilmentävät tunteitaan uudella tavalla. Saimi taikoo Ramandan vanhaksi ja piilottaa hänet metsään. Ramanda keittää tulella rohtoja ja yrittää saada taikavoimansa takaisin.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Birgit Tapaninen Baltzar, laulujen sanat: Birgit Tapaninen Baltzar, Desire Baltzar, sävellys: Hanna Marsh

Ramandan tanssi on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

 

 

 

 

Su 8.10. klo 16.00
Ti 10.10. klo 13.00 ja 19.00

Kesto n. 2 h, sisältäen väliajan

25€ Aikuinen

14€ Opiskelija, eläkeläinen

8,5€ 13-18-vuotiaat nuoret

6€ Alle 13-vuotiaat lapsetRyhmät -10 %
Ryhmävaraukset vain Aleksanterin teatterin lipunmyynnistä

www.ramandantanssi.fi

 

sirpa_i.jpg

Sirpa Rydman Show


SCROLL DOWN

Sirpa Rydman Show


Sirpa Rydman Show

Mauritius Madagaskar Reunion
Unelmien paratiisit

Loistelias muotishowmme esittelee ihanan syys- ja talvimuodin uusimmat tuulet, taustanaan kiehtovan multivision lumo - Intian valtameren trendikkäimmät matkakohteet.

Mauritius, Réunion ja Madagaskar tarjoavat matkailijalle kolme täysin erilaista maailmaa. Luksuslomailijoiden suosikkisaaren, trooppisen Mauritiuksen, kerrotaan olleen maanpäällisen paratiisin esikuvana. Saaren luonto on lempeää, elämä leppoisaa ja sen valkoisia hiekkarantoja ympäröi maailman kolmanneksi suurin koralliriutta. Réunion, merentakaisen Ranskan osa, on EU-aluetta. Rannikon savannien ja sademetsien keskellä kohoaa jylhä tuliperäinen vuoristo, jonka maisemat ovat uskomattoman upeat. Madagaskar on löytöretkeilijöiden ja luontomatkailijoiden must. Jopa 95 % sen eläin- ja kasvikunnasta on kotoperäistä, joten saarta ei turhaan nimitetä kahdeksanneksi mantereeksi.

Koreografisessa showssa esiintyy 10 huippumallia ja tanssijaa. Sara Sieppi, Erika Vikman, Mira Salo, Lotta Näkyvä, Sirpa
Rydman
, Susa Matson, Saana Akiola, Linda Ahonen, Kia Lund ja Marko Keränen.

Suunnittelu ja ohjaus : Sirpa Rydman
Käsikirjoitus: Maria Schulgin
Kuvaus ja Multivisio: Avril Styrman
Koreografia: Marko Keränen
Styling: Sirpa Ikonen
 

Carmen_RedLightDrowning_RECTANGLE.jpg

Slovak Dance Theatre & Ballet Finland


SCROLL DOWN

Slovak Dance Theatre & Ballet Finland


Slovak Dance Theatre & Ballet Finland presents
 

Punainen väri liitetään yleensä intohimoon, kontrolloimattomiin tunteisiin ja jopa tragediaan. Näitä elementtejä on tarjolla Slovak Dance Theatren ja Ballet Finlandin yhteisillassa “Carmen X Red Light Drowning”. Illassa nähdään slovakialaisryhmän versio legendaarisesta Carmenista sekä Ballet Finlandin mystinen Red Light Drowning. Tervetuloa! Vitajte! Welcome!

.................

Red colour is often considered as the colour of passion, uncontrollable emotions and even tragedy. These elements are exactly what Slovak Dance Theatre and Ballet Finland are serving at their combo performance “Carmen X Red Light Drowning”. The combo performance consists of the Slovak group’s version of the legendary Carmen and Ballet Finland’s mystical Red Light Drowning. Welcome! Tervetuloa! Vitajte!

 

 

Ke 18.10. klo 19

Liput 15 €

Esityksen kesto noin 1,5 h sisältäen väliajan.

www.suomalainenbalettiseurue.fi
 

kt_iso.jpg

KOIT TOOME & LAURA – VERONA


SCROLL DOWN

KOIT TOOME & LAURA – VERONA


KOIT TOOME & LAURA – VERONA

Naapurimme Virosta, vuoden 2017 Euroviisujen voimaduo vierailee Aleksanterin teatterissa. Duo syntyi, kun Viron eniten esiintyvä mieslaulaja Koit Toome kohtasi maan viime vuosikymmenen soitetuimman radioäänen Laura Põldveren ja he lyöttäytyvät yhteen Viron numero yksi hitintekijä Sven Lõhmusin kanssa!

Sekä Laura että Koit edustivat molemmat jo varsin nuorina – toinen vuonna 2005 ja toinen 1998 - Viroa Eurovision laulukilpailussa. Nyt molemmat tekevät kauan odotetun paluun Euroviisuihin. Molemmista laulajista on tullut Viron musiikkielämän työteliäimpiä taiteilijoita. 

Sven Lõhmuksen taannoinen vierailu Veronassa inspiroi luomaan uuden version Veronan kuuluisimmasta parista Romeosta ja Juliasta. Lõhmus on työskennellyt molempien laulajien kanssa, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun kunnianhimoiset laulajat yhdistävät voimansa.
 

 

Ma 23.10. klo 19

Kesto 1 h 15 min (ei väliaikaa)

Liput 33,50 €

TAMBORA BFDA.jpg

Ballet Folclórico de Antioquia


SCROLL DOWN

Ballet Folclórico de Antioquia


Ballet Folclórico de Antioquia

 

Kolumbian suurlähetystön lahja suomalaisille 100-vuotisjuhlavuonna – upeasti musiikkia ja tanssia yhdistävä, Kolumbian monipuolisesta kulttuuri-identiteetistä sekä baletin liikekielestä ammentava Ballet Folclórico de Antioquia tuo lavalle näyttävän tanssijoiden ja muusikoiden ryhmän.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta maksuton paikkalippu on varattava ennakkoon numerosta (09) 676 980 tai noudettava se Aleksanterin teatterin lipunmyynnistä ennen esitystä.

 

 

Ti 31.10. klo 19

Kesto 1 h 30, väliakoineen

Vapaa pääsy

kake2_i.jpg

KAKE2 - TÄHTISUMUSSA


SCROLL DOWN

KAKE2 - TÄHTISUMUSSA


Tanssiteatteri Tsuumi
KAKE2 - TÄHTISUMUSSA


Kake palaa syksyllä 2017 Aleksanterin teatterin näyttämölle uudella, energisellä ja entistä ehommalla showlla. Viimeisin Kaken konserttikiertue oli yleisömenestys, kykeneekö bändi edelleen ylittämään uutiskynnyksen ja räjäyttämään teatterin liitoksistaan? Yhtye astelee näyttämölle uudessa iskussa. Tällä kertaa tähtisumussa. KAKE potenssiin 2.

Bensan tuoksu, lihapiirakka, sokerimunkki, kurkiaura, viljapelto... Piramisu, Marccu, Kike de Kake, Foni-Åke, Raimo von Kake sekä uusi jäsen vaskinen kostaja Pera77.

Kake luottaa iskelmään, mutta runnoo sen läpi punk-puristimen. Rosoisuus ja elämänmakuiset ihmiskohtalot ovat Kaken ytimessä.

Yllätyksiä täynnä oleva esitys kurkistaa satavuotiaan suomineidon helman alle. Luvassa on ennennäkemätön soppa musiikkia, tanssia, laulua ja
ennen kaikkea asennetta.

Ohjaus: Matti Paloniemi, musiikki: Hannu Oskala, pukusuunnittelu: Jaana Kurttila, valosuunnittelu: Janne Teivainen, rooleissa: Reetta-Kaisa Iles, Tuomas Juntunen, Sampo Kerola, Salla Korja-Paloniemi, Jarno Tastula ja Janne Teivainen.

 

To 2.11. klo 19
Pe 3.11. klo 19
Ti 7.11. klo 19

Kesto 1 h 15 min (ei väliaikaa)

Liput 29 / 24 €

www.tsuumi.com

hazamir_i.jpg

100-VUOTISJUHLAKONSERTTI


SCROLL DOWN

100-VUOTISJUHLAKONSERTTI


Juutalainen laulukuoro ry Hazamir
100-VUOTISJUHLAKONSERTTI

Moni yllättyy kuullessaan, että Helsingissä on toiminut juutalainen laulukuoro yhtä pitkään kuin Suomi on ollut itsenäinen. Näin on ja siksi tämä vuosi on myös Juutalaisen laulukuoro ry:n juhlavuosi. Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan juutalaisesta kansanmusiikista kaikkine herkkine, ihanine ja elämänmakuisine vivahteineen: välillä on aihetta iloon, välillä suruun, mutta elämänmyönteisyys ei lopu milloinkaan.

hazamir_extra.jpg
hazamir_extra2.png
 

Mukana myös Dominante-kuoro sekä Marion Melnik, Hillel Tokazier ja André Zweig. Tilaisuuden juontaa Seela
Sella
.

 

Su 5.11. klo 15

Kesto noin 2 h 30 min, sisältäen väliajan

Liput 35 €

 

Myydään_253.jpg

Myydään 3h+k


SCROLL DOWN

Myydään 3h+k


Myydään 3h+k

Riemastuttava tragikomedia irti päästämisestä.

Nelikymppinen Ronja palaa miehensä Laurin kanssa kaupungista maalle lapsuudenkotiinsa. Siellä Ronja käy Laurin kanssa läpi parisuhdettaan, kohtaa äitinsä - ja lopulta itsensä. Mitä jos elämä ei ole mennytkään niinkuin piti?
Onko asioista helpompi puhua tuntemattomille? Avautua seksielämästä hammaslääkärille tai vauvahaaveista kiinteistövälittäjälle? Auttaako äidin elämänkokemus Ronjaa vai haittaako se? Mikä on Pytty Möntti Tötteli?
Ehkä avain onneen löytyy tantraseksistä, himourheilusta tai lapsista? Naapurin suurperheelliset Maarit ja Jorma tuntuvat perheidyllinsä kanssa vähän liian onnellisilta. Ehkä he voisivat antaa omastaan vähän muillekin?

Käsikirjoitus: Kiti Kokkonen
Ohjaus: Olka Horila
Rooleissa: Ella Pyhältö, Matti Ristinen, Titta Jokinen ja Kiti Kokkonen
Tuotanto: Suomen Komediateatteri

Pe 10.11. klo 19
Ti 28.11. klo 19
Su 10.12. klo 16

Esityksen kesto noin 2 h, sisältäen väliajan.

Liput 34,50 / 31,50 €

aa_iso.jpg

AINO ACKTÉ


SCROLL DOWN

AINO ACKTÉ


Ilkka kuusiston kaksinäytöksinen ooppera
AINO ACKTé


 
 
 
 


Sävellys: Ilkka Kuusisto
Libretto: Pentti Savolainen ja Juha Kandolin
Libreton muokkaus: Martina Roos
 
Musiikinjohto: Jonas Rannila
Ohjaus: Juulia Tapola
Puvut ja Lavastus: Tarmo Tanttu

Rooleissa: 
Aino Ackté: Päivi Pylvänäinen                                                                         
Albert Edelfelt: Joonas Asikainen
Emmy: Anu Ontronen                                                                                              
Heikki Renvall: Heikki Halinen
 
Muissa rooleissa mm:                                                                                 
Jari Pylväinen, Jere Martikainen, Juha Kotilainen, Juhana Kotilainen, Saara Silvennoinen, Sampo-Elias Asikainen, Minna Raassina, Hanna Seppänen
 
Kuoro: Savonlinna-kuoro
Itä-Savon yliopisto, Savonlinnan kampuksen laulajia
 

Su 12.11. klo 16
Ma 13.11. klo 19
(loppuunmyyty)

 

Liput toimituskuluineen 38 / 35 €

Tuotanto: Etelä-Savon Muisiikkiteatteri- ja Oopperayhdistys, ESMO ry

www.esmory.fi

Kratt_2000x1000WEB.jpg

KRATT


SCROLL DOWN

KRATT


Kansallisooppera Estonia

KRATT

Eduard Tubinin baletti

Ensi-ilta kansallisooppera Estoniassa 18. syyskuuta 2015

”Kratt” (”Hiisi”) on ensimmäinen virolainen baletti ja myös Eduard Tubinin ensimmäinen työ musiikkiteatterille. Virolaiseen mytologiaan perustuva tarina ahneelle isännälle rikkauksia keräävästä hiidestä ei jää Marina Keslerin tulkinnassa vain yhden kansan tarinaksi.  Modernissa, ahneessa maailmassa hiisi on kuin ääni ihmisen pään sisällä, joka löytää aina hyvän syyn, miksi rahaa ei koskaan ole tarpeeksi. Mutta raha ei tee ketään onnelliseksi ja ahneuden palkka on tuho – väsyttyään inhimillisestä ahnaudesta, tuhoaa hiisi luojansa ja kuolee myös itse. Kontrastina ahneen isännän ja hiiden tarinalle, nousee esiin tyttären ja rengin rakkaustarina, jota isäntä vastustaa ankarasti miehen köyhyyden vuoksi. Keslerin lavastus herättää kysymyksen - mikä on nykypäivän materiaalisessa ja kiirehtivässä maailmassa tärkeää? Onko siinä tilaa rakkaudelle?

”Kratt” sai kantaesityksensä säveltäjän johdolla vuonna 1943 Vanemuise-teatterissa, koreografi-ohjaajana toimi Ida Urbel. Estoniassa baletti sai ensi-iltansa vuotta myöhemmin Rahel Olbrein viimeisenä työnä. ”Kratt” ehti olla Estonian lavalla vain muutaman kerran, kun teatteri illalla 9.3.1944 alkaneessa Neuvostoliiton ilmahyökkäyksessä sai osuman. Tanssijat eivät ehtineet vaihtaa vaatteitaan vaan juoksivat esiintymisasuissa kadulle ja pelottelivat jo valmiiksi säikähtäneitä kaupunkilaisia. Estoniassa ”Kratin” ohjasi viimeksi Mai Murdmaa vuonna 1999. Tubin on onnistunut yhdistämään musiikissa kansanmusiikin modernin äänikielen ja sinfonisen ilmaisun. Säveltäjän mukaan ”Kratt perustuu täysin kansanmusiikkiin, joka on Virossa kuin ammentamaton aarreaitta.“       

"Tubinin sävellys on mitä parhainta ja täysverisintä näyttämömusiikkia."
" Uusi Kratt on perinnetietoinen, viihdyttävä ja vaihteleva."
"Kratt-baletti on uuden tulemisensa ansainnut."

                                                             - Jussi Tossavainen, HS 20.9.2015

 

Koreografi-ohjaaja/ Koreograaf-lavastaja/ Choreographer and Stage Director: Marina Kesler
Kapellimestari/ Dirigendid/ Conductor: Vello Pähn
Pukusuunnittelija/ Kostüümikunstnik/ Costumes Designer: Gerly Tinn
Lavastussuunnittelija/ Dekoratsioonikunstnik/ Set Designer: Madis Nurms
Valosuunnittelija/ Valguskunstnik/ Lighting Designer: Karmen Tellisaar (Endla-teatteri)
Videosuunnittelija/ Videokunstnik/ Video Designer: Argo Valdmaa (Endla-teatteri)
Grafiikka/ Graafika/ Graphics: Joanita Janson

Kansallisooppera Estonian orkesteri, naiskuoro ja Viron kansallisbaletti / Rahvusooper Estonia orkester, naiskoor ja Eesti Rahvusballett/ Estonian National Opera Orchestra, female chorus and the Estonian National Ballet

 

KRATT

Eduard Tubina ballett

Esietendus Rahvusooperis Estonia 18. septembril 2015

„Kratt“ on esimene eesti ballett ja ühtlasi Eduard Tubina esimene töö muusikateatrile. Eesti4 mütoloogial põhinev lugu ahnele peremehele rikkusi kokku kandvast kratist ei jää Marina Kesleri tõlgenduses vaid ühe rahvapärimuseks. Kaasaegses varaahnes maailmas on kratt justkui hääl inimese peas, leidmaks mõjuvaid põhjusi, miks raha kunagi küllalt pole. Kuid raha ei tee kedagi õnnelikuks ja ahnuse palk on hukatus – väsides inimlikust aplusest, hävitab kratt oma looja ja hukkub ka ise. Kontrastina apla peremehe ja krati loole, tõuseb esile peretütre ja sulase armastuslugu, millele peremees noormehe vaesuse tõttu kiivalt vastu seisab. Kesleri lavastustõstatab küsimuse – mis on tänapäeva materiaalses ja kiirustavas maailmas oluline? Kas selles on kohta armastusele?

 

THE GOBLIN

Ballet by Eduard Tubin in two acts

Premiere at the Estonian National opera on September 18, 2015

“The Goblin” is the first Estonian ballet as well as Eduard Tubin’s first work for a music theatre. The work is based on a mythical character from Estonian folklore, the Goblin, whose sole purpose is to serve his greedy master, the Farmer, in obtaining riches. In Marina Kesler’s rendition, the story crosses the borders of one nation’s folklore: in a contemporary money-hungry world the Goblin is like a voice in people’s head, finding excuses why there is never enough money. But money buys no happiness and the reward for gluttony is ruination – becoming weary of human voracity, the Goblin destroys his maker and dies as well. The story of the greedy Farmer and the Goblin is contrasted by the love of the Farmer’s Daughter and the Peasant, resented by the Farmer because of the young man’s poverty. Kesler’s staging raises the question – what is important in today’s material and racing world? Is there room for love?

 


Ti 21.11. klo 19.00
Ke 22.11. klo 19.00

Kesto noin 2 tuntia sisältäen väliajan
Tekstitys teatterisalissa suomeksi ja englanniksi.

Liput 48 / 38 €

 

LaTraviata_2000x1000WEB.jpg

La traviata


SCROLL DOWN

La traviata


Kansallisooppera Estonia

LA TRAVIATA

Giuseppe Verdin ooppera

”La traviata” on oopperoiden ooppera, klassikko, joka ei vanhene. Se on 1800-luvun kesivaiheilta asti valloittanut yleisöä kaikkialla maailmassa ja muodostunut yhdeksi rakastetuimmista oopperoista musiikkiteatterin historiassa. Myös Estoniassa ”La traviata” on yksi eniten ohjatuista oopperoista, jolle yleisö on noin vuosisadan aikana osoittanut suosiotaan seitsemässä ensi-illassa.

Kapellimestari/Dirigendid/Conductor: Jüri Alperten
Ohjaaja/Lavastaja/Stage Director: Neeme Kuningas
Taiteilija/Kunstnik/Designer: Anna Kontek (Suomi/Soome/Finland)
Valosuunnittelija/Valguskunstnik/Lightning Designer: Esko Suhonen (Suomi/Soome/Finland)

 

LA TRAVIATA

Giuseppe Verdi ooper

"La traviata" – see on ooperite ooper, klassika, mis ei aegu. 19. sajandi keskpaigast alates on see vallutanud publikut kõikjal maailmas ning kujunenud üheks armastatumaks ooperiks muusikateatri ajaloos. Ka "Estonias" on "La traviata" üks enimlavastatud oopereid, millele publik on pea sajandi jooksul aplodeerinud seitsmel esietendusel. 

 

LA TRAVIATA

An opera by Giuseppe Verdi

 

The timeless opera classics La traviata has become one of the most beloved operas in the whole world. It is also one of the most frequently performed operas at the Estonian National Opera to which the audience has applauded in seven premieres within nearly a hundred years. The play by Dumas fils was published in 1849 and staged in 1852. Giuseppe Verdi, who attended the premiere, was so fascinated by the play that he based his opera La traviata on it. La traviata premiered the next year. It is a moving love story haunted by the morality of society and Violetta’s past. Ephemeral happiness ends in tragedy.

 


To 23.11. klo 19.00

Kesto noin 3 tuntia sisältäen 2 väliaikaa

Tekstitys teatterisalissa suomeksi ja englanniksi.


Liput 48 / 38 €

 

Pilvede_värvid_2000x1000.jpg

Pilvien värit


SCROLL DOWN

Pilvien värit


Kansallisooppera Estonia | Rahvusooper Estonia| estonian NATIONAL OPERA


Pilvien värit

Rasmus Puurin ooppera Jaan Kruusvallin samannimisen näytelmän perusteella Laur Lomperin libretto, dramaturgit Kristiina Jalasto ja Mehis Pihla Maailman kantaesitys kansallisooppera Estoniassa 22. syyskuuta 2017

Oopperan idea perustuu Jaan Kruusvallin näytelmään ”Pilvien värit” (1983), joka käsittelee virolaisten pakenemista kotimaastaan toisen maailmansodan tapahtumien keskellä. Aika ei Virosta lähdössä ole määräävä – lähdettiin sota-aikaan, paettiin neuvostomiehitystä ja ulkomaille mennään sankoin joukoin myös nyt, vapauden aikaan. Yhden perheen tarina heijastelee monien virolaisperheiden tarinoita vuosina 1985–1991. Ooppera esittää kysymyksen, kenelle vapaa Viro palautettiin, jos kaikki haluavat nyt vain ulkomaille? Miksi välittäminen ja yhteenkuuluvuus katoavat niin pian ja alkaa ”minä itse” -ajattelu?

Kapellimestari: Lauri Sirp
Ohjaaja: Roman Baskin
Taitelija: Ervin Õunapuu
Pukusuunnittelija: Anu Lensment
Valosuunnittelija: Margus Vaigur (Endla-teatteri)
Videosuunnittelija: Argo Valdmaa (Endla-teatteri)

 

 

PILVEDE VÄRVID

Rasmus Puuri ooper Jaan Kruusvalli samanimelise näidendi ainetel Laur Lomperi libreto, dramaturgid Kristiina Jalasto ja Mehis Pihla Maailmaesietendus Rahvusooperis Estonia 22. septembril 2017

Ooperi idee põhineb Jaan Kruusvalli näidendil „Pilvede värvid“ (1983), mis käsitleb eestlastepõgenemist kodumaalt Teise maailmasõja sündmuste keerises. Aeg ei ole Eestist lahkumise puhul aga määrav – mindi sõjaajal, põgeneti Nõukogude okupatsiooni eest ning välismaale siirdutakse massiliselt ka nüüd, vabaduse päevil. Ühe pere lugu peegeldab paljude Eesti perede lugusid aastatel 1985–1991. Ooper püstitab küsimusi, kelle jaoks vaba Eesti taastati, kui kõik ka nüüd välismaale ihkavad? Miks kaob hoolivus ja ühtehoidmine nii ruttu ja algab igaüks-enda-eest tegutsemine? 

Dirigent: Lauri Sirp
Lavastaja: Roman Baskin
Kunstnik: Ervin Õunapuu
Kostüümikunstnik: Anu Lensment
Valguskunstnik: Margus Vaigur (Endla Teater)
Videokunstnik: Argo Valdmaa (Endla Teater)

THE COLOURS OF CLOUDS

Opera by Rasmus Puur, based on Jaan Kruusvall’s play of the same name
Libretto by Laur Lomper, dramaturgy by Kristiina Jalasto and Mehis Pihla

World premiere on September 22, 2017 at the Estonian National Opera

The idea of the opera is based on Jaan Kruusvall’s play “Pilvede värvid” (“The Colours of Clouds”, 1983), which is about the fleeing of Estonians from their home country in the whirlwind of the events of World War II. The time, however, is not important in the case of leaving Estonia – people left during the war, they fled from the Soviet occupation, and are still migrating abroad in large numbers today, in the era of independence. The story of one family mirrors those of many Estonian families in the period of 1985–1991. The opera inquires whom the independence of Estonia was restored for if everyone now desires to move abroad. Why do caring and unity vanish so quickly to be replaced by the “everyone for themselves” principle?

Conductor: Lauri Sirp
Stage Director: Roman Baskin
Set Designer: Ervin Õunapuu
Costume Designer: Anu Lensment
Lightning Designer: Margus Vaigur (Endla-teatteri)
Video Designer: Argo Valdmaa (Endla-teatteri)

Pe 24.11. klo 19

Kesto tarkentuu myöhemmin

Tekstitys teatterisalissa suomeksi ja englanniksi.


Liput 48 / 38 €

 

Pipi_2000x1000.jpg

Peppi Pitkätossu


SCROLL DOWN

Peppi Pitkätossu


KANSALLISOOPPERA ESTONIA | RAHVUSOOPER ESTONIA| ESTONIAN NATIONAL OPERA


PEPPI PITKÄTOSSU

Ülo Vinterin ja Ülo Raudmäen musikaali Astrid Lindgrenin samannimisen lastenkirjan perusteella. Ensi-ilta kansallisooppera Estoniassa 5. maaliskuuta 2011

Onko ketään toista niin eriskummallista, kivaa ja merkittävää kuin Peppi? Hänelle olisi vaikea löytää vastinetta, koska Peppi on Peppi – tyttö erivärisine sukkineen, kirkkaanpunaisine letteineen ja pisamineen on niin rohkea ja vahva, että voi nostaa ilmaan vaikka hevosen. Hänellä riittää elämänviisautta ja sydämen lämpöä kaikille. Ja mikä tärkeintä – hänen kanssaan ei koskaan ole tylsää! Ohjaaja Andres Dvinjaninov tuo yleisölle Astrid Lindgrenin rakastetun lastenkirjan hauskat hahmot, joiden kanssa voimme löytää sekä pönkin että myös paljon enemmän...ehkäpä oman sisäisen Peppimme?

Kapellimestari: Priit Aimla
Ohjaaja: Andres Dvinjaninov (Emajõen kesäteatteri) 
Taiteilija: Riina Degtjarenko (Viron draamateatteri)
Valosuunnittelija: Anton Kulagin
Koreografi: Jüri Nael

PIPI PIKKSUKK

Ülo Vinteri ja Ülo Raudmäe muusikal Astrid Lindgreni samanimelise lasteraamatu ainetel. Esietendus Rahvusooper Estonias 5. märtsil 2011

Kas on kedagi teist nii eriskummalist, lahedat ja tähelepanuväärset kui Pipi? Raske oleks leida talle võrdset, sest Pipi on Pipi – eri värvi sukkade, erepunaste patside ja tedretähnidega tüdruk on nii vapper ja tugev, et võib hobuse üles tõsta. Elutarkust ja südamesoojust jagub tal kõigile. Ja mis peamine – temaga ei hakka iialgi igav! Lavastaja Andres Dvinjaninov toob vaatajateni Astrid Lindgreni armastatud lasteraamatu vahvad tegelased, kellega koos võib leida mitte ainult Spungi, vaid midagi palju enamat... ehk Pipi meis enestes?

Dirigent: Priit Aimla
Lavastaja: Andres Dvinjaninov (Emajõen kesäteatteri) 
Kunstnik: Riina Degtjarenko (Viron draamateatteri)
Valguskunstnik: Anton Kulagin
Koreograaf: Jüri Nael

PIPPI LONGSTOCKING  

Ülo Vinter’s and Ülo Raudmäe’s musical, based on the eponymous children’s novel by Astrid Lindgren. Premiere at the Estonian National Opera on March 5, 2011

Is there anybody else who is as peculiar, cool and remarkable as Pippi? Probably not, because Pippi is Pippi – a girl with mismatched stockings, fiery red braids and freckles, who has superhuman strength, being able to lift her horse one-handed. What is most important – you will never get bored with her! Andres Dvinjaninov, the stage director, will bring to the audience the jolly characters from Astrid Lindgren’s beloved children’s book, together with whom it is possible to discover not only Spunk but much more …perhaps a little bit of Pippi inside ourselves?

Music Director and Conductor: Priit Aimla
Stage Director: Andres Dvinjaninov (Emajõen kesäteatteri) 
Designer: Riina Degtjarenko (Viron draamateatteri)
Lightning Designer: Anton Kulagin
Choreographer: Jüri Nael

 

Su 26.11. klo 12
Su 26.11. klo 17

Kesto noin 2 h 10 min, väliajan kanssa


Tekstitys teatterisalissa suomeksi ja englanniksi.

Liput 48 / 38 €

beebikontsert_2000x1000.jpg

Konsertti kaikkein pienimmille


SCROLL DOWN

Konsertti kaikkein pienimmille


KANSALLISOOPPERA ESTONIA | RAHVUSOOPER ESTONIA| ESTONIAN NATIONAL OPERA


KONSERTTI KAIKKEIN PIENIMMILLE


Kansallisooppera Estonia järjestää maailman suurten oopperatalojen esimerkin mukaan vauvakonsertteja, joihin odotetaan 0-3 -vuotiaita pikkulapsia.

Oopperakvartetin esityksessä kuullaan klassisen musiikin helmiä, jotka sopivat hyvin sekä vauvojen ensimmäiseksi konserttielämykseksi että myös vanhempien nautittaviksi. Konsertissa ei tarvitse istua paikoillaan tuoleilla: lattialle on levitetty todella suuri Estonian mestarien valmistama musiikkiteatteriteemainen leikkimatto, jonka päällä vanhemmat voivat makoilla ja lapset leikkiä.

Mukava ensimmäinen konserttielämys!

 

 

 

 

KONTSERT KÕIGE PISEMATELE

Võttes eeskuju maailma suurtest ooperiteatritest, korraldab Rahvusooper Estonia beebikontserte, kuhu on oodatud väikelapsed vanuses 0–3.

Ooper-Kvarteti esituses kuuleb klassikalise muusika pärle, mis sobivad hästi nii beebidele esimese kontserdielamuse saamiseks kui ka lapsevanematele nautimiseks. Toolidel paigal istuma ei pea: põrandale on laotatud Estonia meistrite tehtud ülisuur muusikateatri teemaline tegelustekk, mille peal vanemad saavad pikutada ja mudilased mängida.

Mõnusat esimest kontserdielamust!

CONCERT FOR BABIES

Following the lead of the big opera houses around the world, the Estonian National Opera launches a series of baby concerts for children aged 0–3. Our

Opera Quartet will perform the best of classical music, suitable for babies as their first concert experience as well as for their parents to enjoy.

Performance in Alexander Theater’s foyer.

La 25.11. klo 10.00
La 25.11. klo 11.30

Kesto noin 45 minuuttia

Esitys Aleksanterin teatterin yleisölämpiössä


Liput 15 €

 

FORK_REVOLUTION.jpg

Fork Revolution


SCROLL DOWN

Fork Revolution


FORK
Revolution


Vanha viidakon sanonta kuuluu: nähtyäsi Forkin show’n
maailma on parempi paikka. Tämä on lupaus.

“Fork really are brilliant!”

“Every beat is flawless”

“While other music groups do what they can do, Fork do what they want to.”


Edellisillä show-tuotannoillaan massiivista kansainvälistä suosiota kerännyt suomalainen a cappella-ryhmä Fork ei ole jäänyt laakereilleen lepäämään, vaan on jälleen kerran nostanut riman aivan uudelle tasolle. Fork tarjoaa uudella show’llaan Revolution huikean dramaattisen, turboahdetun audiovisuaalisen kokonaisuuden - tietenkin höystettynä Forkin trademark-huumorilla ja -glamourilla! Tule, näe, hämmästy - ja iloitse.

* Ma 6.12. Suomi 100 -juhlashow erikoisohjelmalla.
Lippu sis. kuohuvan juoman ennen esitystä. Pukeutumiskoodi: juhlava. Liput 75 €

Katso traileri tästä >>

Ke 29.11. klo 19
To 30.11. klo 19
La 2.12. klo 14 ja klo 19
Su 3.12. klo 17
Ti 5.12. klo 19
Ke 6.12. klo 19 *Suomi 100 -juhlashow.  
To 7.12. klo 19
Pe 8.12. klo 19
La 9.12. klo 14 ja klo 19
Ke 13.12. klo 19
To 14.12. klo 19
Pe 15.12. klo 19
La 16.12. klo 14 ja klo 19

 

Esitys on englanninkielinen.
Kesto noin 2 h 20 min, sisältäen väliajan.

Liput 50 / 42 €

www.fork.fi

standup_i.jpg

STAND UP


SCROLL DOWN

STAND UP


STAND UP

Riku Suokas | Jussi Simola | Jack Björklund

Riku on yksi Suomen kokeneimmista stand up -koomikoista. Teemoja ja aiheita on todella paljon ja materiaalia on kerääntynyt vuosien varrella (ensimmäinen keikka 1992) jo kolmatta tuntia, joten valinnanvaraa on.

Forssan liepeillä kasvanut, myöhemmin helsinkiläistynyt Jussi huokuu lempeää energiaa sekä lavalla että sen ulkopuolella. Kyytiä saavat niin hirvet kuin mummotkin.Vauhtia, vaarallisia tilanteita ja vartaloharhautuksia stand up -komiikan muodossa jo vuodesta 2004.

Jacke on yksi maamme ahkerimmin keikkailevista ja kokeneimmista koomikoista. Hän on kuin dynamiittipötkö: punainen ja räjähdysaltis. Hän kietoo yleisön pikkuhiljaa keskisormensa ympärille, ja jos olet elänyt siinä uskossa että ruotsinkielisillä on helpompaa, muuttaa Jacke
mielesi.


 

Pe 1.12. klo 19

Liput 29 / 27 €

Kesto noin 2 h, sisältäen väliajan