DDT Jazzband 60v Juhlakonsertti 13.10.2018

DDT Jazzband on Suomen merkittävin traditionaalista jazzia soittava orkesteri. Sen musiikilliset juuret ulottuvat 1910 –luvun New Orleansista 1950 -luvulle. Bändin monipuolisen ohjelmiston tyylisuuntia ovat Dixieland musiikki, Chicago Jazz ja Swing. Vahvoja esikuvia ovat mm. Louis Armstrong, Dutch Swing College Band (alkuperäinen), Jelly Roll Morton, Eddie Condon ja Duke Ellington. Jazzin historiaa kunnioitetaan, mutta taiteelliselle tulkinnalle jätetään tilaa. Tavoitteena on luoda tässä ajassa toimivaa musiikkia, jonka perustana on traditionaalisen jazzin perintö. 

Juhlakonsertissa kuullaan laaja kattaus, joka koostuu orkesterin perinteisistä suosikeista ja uudemmasta ohjelmistosta. Vieraileva laulusolistit on: Annimaria Rinne, joka  on tullut tunnetuksi jazz- ja viihdekonserttien valovoimaisena tähtenä. Hänen kiinnostuksensa jazziin ja swingiin tulee esikuvien, kuten Peggy Lee, kautta. Lauluopintonsa Annimaria suoritti New Yorkissa. ”Minulla on vähän teatraalinen tapa tehdä ja tulkita musiikkia”, toteaa Annimaria, joka kuuluu Rinteen näyttelijäsukuun.  Juhlakonsertissa vierailevat solisteina myös Joonatan Rautio (ts) ja Antti Sarpila (cl, ts).

DDT Jazzband:
Niklas Andersson – trumpetti, Fred Andersson – klarinetti, Nalle Nyman klarinetti, Raimo Näätänen – pasuuna, Riitta Paakki – piano, Pekka Mesimäki – banjo ja kitara, Pentti Mutikainen – basso, Thomas Rönnholm – rummut

La 13.10. klo 14
La 13.10. klo 19

 

Konsertin kesto noin 2 h 30 min, sisältäen väliajan.

Liput 39,50 / 37 €