Ballet Finland - Nyt!

Ballet Finland sai vuoden alussa uuden taiteellisen johtajan, kun Jouka Valkama jatkaa Ville Valkosen paikalla ryhmän vetäjänä. Ballet Finland - Nyt! esittelee ryhmän nykyisellään ja tuo näyttämölle Valkosen teokset Seitsemän ja Magnet sekä Valkamalta teoksen Legioona.


-Seitsemän-

Ville Valkosen koreografia Seitsemän on ylistys suomalaiselle huipputaiteilijalle Jean Sibeliukselle. Seitsemän tanssijaa tanssii välähdyksiä elämästä säveltäjämestarin viimeiseksi jääneeseen teokseen, 7. sinfoniaan.


-Magnet-

Magnet on Valkosen luoma pas se deux, joka on osa koreografiasta: Red light drowning. Sitä on esitetty ympäri Suomea eri tapahtumissa esimerkiksi Kansallisoopperan lavalla HIBC balettikilpailun finaalissa.

Magnet on myös tavoittanut yleisöä Kroatiassa, Slovakiassa ja viimeksi Japanissa.


-Legioona-

Legioona on tanssiteos yhteisöllisyydestä ja yksinäisyydestä sekä siitä kuinka ympärillämme kulloinkin olevat ihmiset määrittelevät tunteitamme ja toimintaamme.

Valkaman omaperäiset teokset ovat tunnettuja suoraviivaisesta ja fyysisestä liikekielestään, joka yhdistyy saumattomasti puhuttelevaan visuaalisuuteen.

Ti 16.4. klo 19

Kesto noin 1 h 40 min, sisältäen väliajan

Liput 22,50 €